Studiebesök till Georg Larsson i Lyan

 

Efter årsmötet på Alunda golfbana besökte vi, 15 medlemmar, Georg Larsson´s verksamhet. Det blev ett lärorikt och mycket intressant besök. Vi fick se hur Georgs Låks ramsåg arbetade och flera block sågades upp. Georg sågar även med en Bamse såg, en mycket smidig anläggning. Frågorna haglade och tiden rann iväg.
Efter sågningen gick Georg till sitt garage och men gipsad handled vevade han igång sin traktor , en Allis-Chalmers från 1943. Nu blev det tyst förutom traktorns motor, allas ögon lyste då Georg tog en sväng på gårdsplan.
Vi blev bjudna på kaffe och tilltugg – mycket värmande och gott. Ingen ville riktigt åka hem och det blev det ett extra besök till Lyans gamla ångsåg som var i drift fram till mitten på 70-talet.
Vi tackar Georg för en givande dag.