Vårexkursion till Annö Såg

Vårexkursion till Annö såg

I slutet av maj åkte vi ut i de upplandska skogarna, vägens slingrade sig allt djupare in och tycktes aldrig ta slut men till slut var vi framme vid Annö Såg. Vi var många som var nyfikna på verksamheten, 16 medlemmar i vår förening dök upp. Mikael med familj tog emot.

Vi fick se en egen uppbyggd såg som drevs av en traktor. Hela sågen var en klurig sammansättning och verkade mycket effektiv. Medlemmarna ”surrade” runt sågen och Mikael berättade och svarade på frågor. En stock sågades och vi fick se hur anläggning fungerade. Under besöket kände vi hela tiden en härlig grilldoft svepa över oss.
Besöket avslutades med att vi tågade upp till en fantastisk festlokal och blev bjudna på perfekt grillade köttbitar och öl. Vilka köttbitar! Vad som döljer sig i de upplänska skogarna vet nu medlemmarna i föreningen småsågarna i Uppland, skaparkraft och jag som älskar kött njöt till fullo.

Mats